آیات عظام و بزرگان حوزه علمیه درباره مدیریت شهری پایتخت چه گفتند؟

 شهردار تهران طی دیدارهای جداگانه‌ای در قم با حضور در دفتر مراجع، برخی اعضای خبرگان رهبری و مدرسین حوزه علمیه ضمن ارائه برنامه‌های شهرداری تهران از رهنمودهای ایشان بهره برد. مشروح این دیدارها در این گزارش بخوانید.

آیت‌الله اعرافی: نگاه جامع، راهبردی و عملکرد فرهنگی شهرداری تهران قابل تحسین است

شهردار تهران در دیدار با آیت‌الله علیرضا اعرافی نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان و عضو شورای نگهبان با اشاره به ایام پُربرکت دهه کرامت، به گذشت بیش از ۴۴ ماه از استقرار ششمین دوره مدیریت شهری پرداخت و گفت: مشکلات زیادی در شهر وجود داشت؛ از سبک زندگی گرفته تا آسیب‌های اجتماعی و ناپایداری کالبدی شهر. تلاش کردیم در ابتدای دوره با طراحی یک برنامه مدون، به سراغ حل مشکلات بر اساس مطالبات شهروندان برویم.

وی با تأکید بر اینکه تهران نمونه و مصداقی برای کل کشور است، اضافه کرد: برنامه ۱۰ ساله تحولی ما مبتنی بر ۴ محور اساسی بود که شامل تحول کالبدی، تحول نرم‌افزاری، تحول در مدیریت شهری و تحول در حوزه هوشمندسازی و فناوری است. در همه این محورها تلاش شد تا به اقدامات و راهبردهایی در راستای رسیدگی به مطالبات شهروندان برسیم.

زاکانی همچنین تصریح کرد: آن‌طور که امام راحل فرمودند؛ این انقلاب متعلق به مردم است. تلاش می‌کنیم همه امور شهر را با مشارکت مردم پیش ببریم. مردم باید احساس آرامش و رفاه در شهر داشته باشند.

بودجه عمومی شهرداری تهران در دوره اخیر مدیریت شهری حدوداً ۹ برابر شده است

شهردار تهران با بیان اینکه در این بالغ بر ۴۴ ماه با لطف الهی توانستیم در حوزه درآمدی، نه تنها از تنش مالی عبور کنیم، بلکه بودجه عمومی شهرداری را حدوداً ۹ برابر (نسبت به سال ۹۹) افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: این مهم از طریق انضباط مالی، مولدسازی و مشارکت با بخش خصوصی حاصل شد. زمانی برای پرداخت حقوق‌ها از بانک قرض گرفته می‌شد، اما امروز از آن وضعیت عبور کرده‌ایم.

زاکانی در ادامه با اشاره به اجرای پروژه‌های مختلف در دوره ششم مدیریت شهری، گفت: عمده پروژه‌های تعریف شده با اولویت توسعه مناطق جنوبی شهر است.

شهردار تهران همچنین تصریح کرد: رویدادهای بزرگی مثل اجتماع امام رضایی‌ها، با مشارکت مردم و با پشتیبانی از گروه‌های مردمی در این دوره از مدیریت شهری شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه در ابتدای این دوره پایتخت کلونی‌های چند هزار نفری آسیب و معتادان متجاهر وجود داشت، یادآور شد: امروز هیچ آسیب متمرکزی در سطح شهر وجود ندارد.

شهردار تهران در پایان سخنان خود با تأکید بر توجه مدیریت شهری به فناوری‌های نوین، گفت: راه‌اندازی پارک ۲۰۰ هکتاری علم و فناوری در بوستان ولایت یکی از این اقدام‌ها به شمار می‌رود.

نگاه جامع، راهبردی و عملکرد فرهنگی شهرداری تهران قابل تقدیر و تحسین است

آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور نیز در این دیدار با اشاره به بازدیدی که اخیراً از مجموعه ایوان ری داشته، از اتفاقات خوبی که برای توسعه موضوعات فرهنگی رخ داده است، ابراز خرسندی کرد.

وی با بیان اینکه نگاه جامع، راهبردی و عملکرد فرهنگی شهرداری تهران قابل تقدیر و تحسین است، یادآور شد: این رویکردها اگرچه قابل ستایش، اما باید با قوت بیشتری ادامه یابد.

عضو شورای نگهبان اضافه کرد: خدماتی که در تهران به شهروندان ارائه می‌شود، ارزشمند است. امیدواریم حضرتعالی و تیم شما همچنان منشأ خیر و برکت باشید.

وی با بیان اینکه نگاه تمدنی به اندیشه اسلامی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: نباید به اسلام نگاه حداقلی داشت؛ ما معتقد هستیم بر اساس تعالیم الهی، اندیشه اسلامی نظاماتی دارد که ‌باید مورد توجه قرار بگیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نگاه جامع مرحوم شیخ بهایی و آشنایی با علوم مهندسی موجب شهرسازی ممتاز اصفهان در آن زمان شد. آن نگاه عمیق دینی در کنار دانش اسلامی، موجب شکل‌گیری این فضا شد. امروز البته جای این نگاه جامع خالی است. اگر ضعفی در این حوزه وجود دارد، ناشی از همین موضوع است؛ البته بخشی از آن ناشی از کم‌کاری حوزه علمیه برای پرورش چهره‌هایی در این تراز است.

وی ادامه داد: امیدواریم با هم افزایی یکدیگر و مشارکت فعال در این حوزه، اتفاقات بهتری برای ارتقاء نصاب خدمت‌رسانی به شهروندان و توسعه امکانات فرهنگی در شهر شکل بگیرد.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به موضوعات مطروحه درباره جابجایی پایتخت، بیان کرد: نباید مشکلات تهران را به دیگر نقاط منتقل کرد، بلکه باید مشکلات این کلان‌شهر را حل کرد. این وظیفه البته به تنهایی از عهده شهرداری تهران خارج است و مستلزم هم افزایی دولت و دیگر دستگاه‌هاست.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی: شهرداری دولتی محلی و حائز اهمیت است

شهردار تهران در دیدار با آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه باید تمام تلاش خود را برای گسترش اسلام در راستای ارتقای نصاب خدمت‌رسانی به شهروندان انجام دهیم، اظهار کرد: توجه ما به مساجد و حوزه‌های علمیه مبتنی بر همین نکات در راستای ارتقای کارکردهای نرم‌افزاری شهر است.

زاکانی با بیان اینکه که باید جوهره دین را -که همان خدمت‌رسانی به مردم و جلب رضایت الهی است- در تمام شئون کالبدی و نرم‌افزاری شهر گسترش داد، یادآور شد: تلاش می‌کنیم مسیر آبادانی و پیشرفت شهر را به گونه‌ای پیش ببریم که به یک الگوی مناسب برای تمام کشور شود. در این راستا برنامه‌های متعددی بر اساس مبانی انقلاب اسلامی طراحی شده است.

وی با تأکید بر اینکه سعی کردیم در این بالغ بر ۴۴ ماه اخیر به باز کردن گره زندگی مردم بپردازیم، تصریح کرد: در بخش فرهنگی برنامه‌هایی همچون طرح «شهید آرمان» پیش‌بینی شد که محور آن مسایل فرهنگی-مذهبی است. در این مسیر در هماهنگی با امور مساجد و آموزش و پرورش، توانستیم هزاران نفر از بانوان و آقایان علاقمند به موضوعات دینی را سازماندهی کرده و در مناطق مختلف شهر برای رسیدگی به شهروندان مستقر کنیم.

شهردار تهران با اشاره به حضور ۵۳ هزار نوجوان از طرح شهید آرمان در مراسم اعتکاف، گفت: سعی شده تا در ۹۰۰ مدرسه خانواده دانش‌آموزان نیز درگیر موضوعات فرهنگی شوند.

حضور ۱۰ درصد دانش‌آموزان پایتخت در طرح شهید آرمان در تابستان گذشته

زاکانی با بیان اینکه آموزش و پرورش هم امروز مشتاق اجرای طرح شهید آرمان است، خاطرنشان کرد: مدارس پیگیر اجرای قوی‌تر طرح هستند و بر اساس هماهنگی‌ها و همکاری‌های شکل گرفته، در تابستان گذشته بالغ بر ۱۸۵ هزار دانش‌آموز در طرح شهید آرمان شرکت کردند که معادل ۱۰ درصد دانش‌آموزان تهران است.

شهردار تهران با بیان اینکه اصل کار تعلیم و تربیت است، به برگزاری جشن امام رضایی‌ها، جشن عید غدیر و دیگر برنامه‌های مردمی در سطح شهرپرداخت و گفت: به برکت دعای خیر علما و لطف الهی توانستیم این دست کارکردهای فرهنگی را گسترش دهیم.

وی با بیان اینکه در موازات اقدامات فرهنگی، اجرای پروژه‌های عمرانی نیز ادامه دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم ۱۶ کیلومتر خط مترو و ۵ ایستگاه جدید تا پایان امسال به بهره برداری برسد. علاوه بر این یک آزادراه و یک بزرگراه نیز در حال اجرا هستند. امیدواریم با اجرای پروژه‌های متعدد در سطح شهر، نصاب خدمت‌رسانی به شهروندان ارتقاء یابد.

شهرداری دولتی محلی است و از این حیث حائز اهمیت است

آیت الله ناصر مکارم شیرازی مرجع تقلید شیعیان جهان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از دیدار با شهردار تهران و تبریک به مناسبت دهه کرامت، گفت: در صورت تقویت اسلام، مشکلات دیگر حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی باید به آراء مردم معتقد بود و نسبت به گسترش تفکرات اسلام اهتمام ورزید، خاطرنشان کرد: همه باید در این راستا تلاش کنند. این موضوع به ویژه در مدارس و دانشگاه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی با تأکید بر اینکه باید در راستای حل مشکلات مردم گام برداشت، تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که مردم دارند، در حوزه بازار است. کسانی که اجناس را به محض گران شدن دلار، افزایش قیمت می‌دهند اما وقتی قیمت ارز کاهش می‌یابد، اعتنایی نمی‌کنند. علاوه بر حمایت از منافع بازاریان، باید جوانب انصاف را مراعات کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه مردم از نظر مسکن در رنج هستند، یادآور شد: مسکن بسیاری از مردم اجاره‌ای است و هر سال رقم اجاره، درصد بسیاری افزایش می‌یابد و شهروندان در رنج و مشکلات فراوانی هستند؛ لذا برای مشکل مسکن شهروندان هم باید فکری کرد.

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه شهرداری مثل یک دولت محلی است و از این حیث، حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: شهرداری می‌تواند در موضوع مساجد، جوانان، مدارس و مواردی از این قبیل وارد شود.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که شهرداری تهران بتواند در مسیر خدمت‌رسانی به مردم به موفقیت برسد.

آیت‌الله سیفی‌مازندرانی: شهردار تهران به سلامت نفس شناخته‌شده‌است/ شهرداری تهران با اکران‌های فرهنگی در تلاش برای پیشبرد ارزش‌های الهی در پایتخت است

علیرضا زاکانی شهردار پایتخت در دیدار با آیت الله علی اکبر سیفی مازندرانی از اساتید برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه ۴۴ ماه است در شهرداری در خدمت شهروندان هستیم، گفت: همان‌طور که می‌دانید شهرداری تهران عملاً به‌عنوان یک دولت محلی عمل می‌کند؛ دولتی که می‌تواند در صورت توفیق، نمودار روشنی از کارآمدی نظام اسلامی باشد.

وی با بیان اینکه لیست مشکلات شهر متعدد است، اظهار کرد: برای رفع این مشکلات طراحی جدیدی لازم بود زیرا شهر با نگاه تمدنی اسلامی امکان تحول داشت.

زاکانی در ادامه با ارائه گزارشی از اقدامات فرهنگی و مردمی صورت‌گرفته در شهر، به طرح شهید آرمان اشاره کرد و گفت: تلاش شد تا علاقمندان به مسائل دینی در قالب این طرح سازماندهی شده و در مساجد و مراکز فرهنگی به خدمت‌رسانی به شهروندان مشغول شوند. در مراسم اعتکاف اخیر، بالغ بر ۵۳ هزار نوجوان طرح آرمانی شرکت داشتند.

۱۱۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش مراکز آموزشی-فرهنگی شهرداری

وی با بیان اینکه در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیز اقدامات متعددی انجام شده است، یادآور شد: برای مثال بالغ بر ۱۱۰ هزار زن سرپرست خانوار در مراکز آموزشی-فرهنگی شهرداری مشغول آموزش‌ و فعالیت هستند و کسب درآمد دارند تا گره ای از مشکلات‌شان در حوزه معیشتی باز شود.

نباید اجازه داد مستکبران حقوق شهروندان را تضییع کنند

آیت‌الله سیفی مازندرانی نیز در این دیدار گفت: خوشبختانه گزارش ارائه شده توسط شهردار تهران کامل و دقیق بود.

وی ضمن تبریک به مناسبت دهه کرامت، خاطرنشان کرد: امام راحل برای نخستین بار موضوع ولایت فقیه را به صورت کامل مدنظر قرار دادند.

آیت الله سیفی‌مازندرانی با بیان اینکه تأکید مقام معظم رهبری بر محافظت از اموال عمومی و رسیدگی به محرومان است، یادآور شد: اگر اولی‌الامر تعیین نمی‌شد، مستضعفان زیر لگدهای دیگران له می‌شدند. نباید اجازه داد مستکبران حقوق شهروندان را مصادره کنند.

شهردار تهران به سلامت نفس شناخته‌شده است

وی با بیان اینکه یکی از مراکزی که گاهی سوءظن‌هایی درباره آن وجود دارد، شهرداری تهران بود، اظهار کرد: حضور حضرتعالی نگرانی‌های شهروندان را درباره سلامت اداری این دستگاه تا حدود زیادی مرتفع کرد.

شهرداری تهران با اکران‌های فرهنگی در تلاش برای پیشبرد ارزش‌های الهی در شهر است

آیت الله سیفی مازندرانی با بیان اینکه شهردار تهران به سلامت نفس شناخته‌شده است، تصریح کرد: شهرداری تهران با اکران‌های فرهنگی و برنامه‌های متعدد دینی، در حال تلاش در راستای پیشبرد ارزش‌های الهی در شهر است.

مبارزه شبانه‌روزی با مفاسد اقتصادی در دوره اخیر مدیریت شهری تهران

وی ادامه داد: آثار خدمات و تبلیغات دینی شهردار تهران در پایتخت، توزیع عادلانه امکانات در سطح شهر تهران و البته مبارزه شبانه روزی با مفاسد اقتصادی در این دوره مدیریت شهری قابل توجه است.

وی در خاتمه توفیقات بیشتر شهرداری تهران در راستای ارتقاء خدمت‌رسانی به مردم را از درگاه پروردگار متعال مسئلت کرد.

تقدیر آیت‌الله کعبی از اقدامات مدیریت شهری در بخش‌های مختلف/ دولت آقای پزشکیان از شهرداری تهران حمایت کند

علیرضا زاکانی شهردار تهران در ملاقات با آیت‌الله عباس کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری با ارائه گزارشی از عملکرد ۴۴ ماه گذشته در مجموعه مدیریت شهری، راهبردهای مجموعه را ذیل محورهای چهارگانه تحولی تشریح کرد.

زاکانی در این دیدار، راه‌حل انباشت مشکلات در تهران را اجرای محورهای تحولی دانست و افزود: بدون همراهی مردم دستیابی به هیچ توفیقی در مدیریت شهری امکان‌پذیر نبود.

آیت‌الله کعبی نماینده مجلس خبرگان رهبری نیز در این دیدار ضمن تبریک ایام دهه کرامت، پیوستگی کرامت انسانی و ولایت الهی را مورد تأکید شارع مقدس دانست و افزود: برای تبدیل تهدیدها به فرصت، حرکت بر مسیر جهاد تمدنی در راستای انقلاب اسلامی ضروری است.

وی تلاش‌های مجموعه شهرداری تهران برای خدمت‌رسانی به شهروندان را مصداق جهاد خدمات شهری دانست و گفت: اگر اوضاع تهران دچار تحول شود، می‌توان به پیشرفت سایر نقاط کشور امیدوار بود.

آیت‌الله کعبی با بیان اینکه از برنامه‌های قطعی دشمن متهم کردن بدنه انقلابی به ناکارآمدی است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه اوضاع شهرداری تهران امروز در زمینه حمل‌ونقل، عمرانی و تحرکات فرهنگی تا حد خوبی مناسب است و آمار و ارقام رشد خوبی را نشان می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه این اقدامات جای تشکر دارد، گفت: طرح شهید آرمان انصافاً توانسته جهش بسیار بزرگی از نظر فرهنگی در محلات و مساجد نقاط مختلف شهر پدید آورد. باید طوری برنامه‌ریزی کرد که ساز و کار برنامه شهید آرمان در سنوات آینده نیز تداوم داشته باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه موضوع ترافیک آلودگی هوا فراسازمانی است، یادآور شد: نقش شهردار تهران در هیأت دولت برای جلب حمایت‌ها کلیدی است. شهردار تهران باید در جلسه سران قوا شرکت کرده و گزارشی در حوزه آلودگی هوا و ترافیک ارائه کند. دبیرخانه موضوع البته باید در شهرداری تهران باشد.

وی در ادامه گفت: امیدواریم دولت آقای دکتر پزشکیان نیز همچون دولت شهید رئیسی، در پشتیبانی از عملکرد مدیریت شهری پیشتاز باشد. انعکاس مناسب عملکرد درخشان مدیریت شهری و تبلیغ آن از طریق رسانه‌های جمعی، موجب امیدواری مردم خواهد شد.

آیت‌الله کعبی با بیان اینکه هم‌افزایی هنرمندان توانمند برای طراحی مبلمان شهری ضروری است، اظهار کرد: هرکسی وارد تهران می‌شود باید با خاطره‌ای خوب از این شهر برود. هم‌چنین موضوع حاشیه‌نشینی و حریم شهر تهران نیز حائز اهمیت است. اگرچه مسولیت مستقیم آن برعهده شهرداری نیست، ولی باید تعیین تکلیف شده و ساخت و سازها کنترل شود.

وی به تلاش‌های شبانه‌روزی مدیریت شهری برای ایجاد تحول در شهر اشاره و تأکید کرد: این دستاوردها می‌تواند به عنوان عمل صالح ذخیره سرای دیگر دست‌اندرکاران قرار گیرد.

آیت‌الله اراکی: خدمات شهردار تهران بر کسی پوشیده نیست

علیرضا زاکانی شهردار تهران در دیدار با آیت الله محسن اراکی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان به برخی از مشکلات تهران که ناشی از عدم توزیع مناسب امکانات، ناپایداری کالبدی، مشکلات محیط‌زیستی و ترافیک است، اشاره و اظهار کرد: برنامه‌ ما عبور شهرداری از سازمانی خدمت‌رسان به نهادی مسؤلیت‌پذیر در حوزه اجتماعی است.

شهردار تهران در ادامه تنگنای مالی شهرداری در دوره پیشین مدیریت شهری تهران را یادآور شد و افزود: در سال ۹۹ چاره‌ای جز استقراض از بانک برای پرداخت حقوق پرسنل وجود نداشت. به علاوه آنکه بدهی ۲۰ ساله به شبکه بانکی کشور روی هم انباشته شده بود.

وی به همکاری و مساعدت با دولت تاکید کرد و گفت: ‌شهرداری تهران با وجود آنکه مسؤلیت متمرکزی در حوزه معتادان متجاهر نداشت، اما پای کار آمد. به طوری که همین حالا بالغ بر هشت هزار معتاد در کمپ‌های شهرداری بازپروری شده و تحت و آموزش هستند.

شهردار تهران با اشاره به اجرای موفق کمپین «من شهردارم» تصریح کرد: در سال گذشته بالغ بر ۲ میلیون نفر در این پویش مشارکت داشته‌ و پروژه‌های توسعه محلی مدنظر خود را انتخاب کرده‌اند.

زاکانی با اشاره به اینکه شهر تهران الگو و نمادی برای دیگر شهرهای کشور است، اظهار کرد: تلاش ما این بوده که در راستای گسترش فرهنگ اسلامی اقدام کنیم. در همین راستا طرح شهید آرمان اجرا شد. این طرح غیر از محلات، در سطوح مدارس نیز پیگیری شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه شهرسازی هم تلاش شده تا مساجد و مراکز آموزشی مدنظر باشند، اضافه کرد: آراء و نظرات حضرتعالی در حوزه شهرسازی گره‌گشاست. در تلاش هستیم در معماری ساختمان‌ها از اجرای نماهای غربی و رومی جلوگیری کرده و معماری ایرانی-اسلامی را ترویج دهیم.

شهردار تهران به افزایش بودجه شهرداری تهران در سنوات گذشته هم اشاره کرد و افزود: سال گذشته دهها همت از بدهی‌های چند ساله شهرداری تهران تسویه شد.

زاکانی به برگزاری مسابقات ورزشی تحت عنوان «قهرمان‌شهر» پرداخت و گفت: در سال اول بیش از ۶۰۰ هزار نفر در این طرح شرکت کردند. در سال گذشته نیز شمار مشارکت‌کنندگان طرح‌های ورزشی از یک میلیون نفر عبور کرد.

آیت‌الله اراکی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان نیز در این دیدار گفت: خدمات و فعالیت‌های شهردار تهران بر کسی پوشیده نیست.

وی با بیان اینکه بنده به واسطه مسؤلیت، بخش قابل توجهی از دنیا را دیده‌ام، خاطرنشان کرد: مردم هیچ کجا مثل مردم ایران نیستند. ایرانی‌ها از جهات مختلفی ممتازند. سرشت ایرانی‌ها با پاکی و سلامت اندوخته شده است. اگر حتی کمتر از تهاجماتی که به ایران در سنوات گذشته شد، به هرکدام دیگر از ملت‌های دنیا می‌شد، حتماً فروپاشیده بودند.

آیت الله اراکی با بیان اینکه محبت آل‌الله بخشی از فرهنگ ما است، یادآور شد: از این خصیصه فرهنگی می‌توان در موارد بسیاری استفاده کرد.

وی به برگزاری آیین پیاده‌روی به مناسبت عید غدیر در تهران اشاره کرد و افزود: این آیین، اقدام بسیار خوبی بود؛ البته باید دیگر مناسبت‌های مذهبی و به ویژه مناسبت‌های شادی اهل بیت(ع) را بیش از این گسترش داد. هرچه بتوان از حرکت‌های خودجوش مردم در محله‌های مختلف شهر پشتیبانی کرد، کار بسیار ارزشمندی است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت پشتبانی از برنامه‌های خودجوش دانش‌آموزی در مدارس تأکید کرد و گفت: اگر برنامه باکیفیت اجرا شود، حتماً از آن استقبال خواهد شد.

آیت‌الله اراکی، رفع مشکل ترافیک را یکی از مطالبات اساسی شهروندان دانست و گفت: اگر بتوان گره‌های ترافیکی را با فعالیت‌های عمرانی گشود، اتفاقات بسیار مناسبی برای جلب رضایت شهروندان خواهد افتاد.

این عضو مجلس خبرگان بر ضرورت گسترش ورزش همگانی در همه محلات برای ارتقاء سرگرمی جوان‌ترها تأکید کرد و ادامه داد: چنانچه فضای تفریح و ورزش جوانان فراهم شود، موضوعات فرهنگی و دینی هم حل و فصل خواهد شد.

آیت‌الله سعیدی: پروژه‌های شهری و رفاهی با مسائل فرهنگی و معرفتی گره بخورد

آیت الله سیدمحمد سعیدی در دیدار با علیرضا زاکانی شهردار تهران با بیان اینکه اهل بیت(ع) نسبت به فریادرسی از دیگران تأکید زیادی کرده اند، اظهار داشت: امیرالمومنین (ع) فرمودند به بچه‌های خود علم ما اهل بیت را بیاموزید زیرا برایشان مفید است و امام صادق علیه السلام فرمودند نسبت به آموزش احادیث ما به فرزندان خود مبادرت ورزید.

وی با اشاره به اهمیت توجه به آموزش معارف اهل بیت(ع) به نسل جدید افزود: هم امیرالمومنین و هم امام صادق(ع) فرمودند قبل از اینکه گروه‌های منحرف بر ذهن و اعتقادات نسل جوان اثر بگذارند به آموزش آنان اهتمام داشته باشید.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه همیشه افرادی هستند که با سخنان و تبلیغات خود جوانان را نسبت به اعتقاداتشان سست و منحرف می کنند، گفت: دشمنان خوب می‌دانند که نسل جدید سرمایه‌های جامعه هستند و اگر بافت فکری جوانان خراب شود فردا به جای اینکه مشکلات جامعه را حل کنند خود به مشکل جامعه تبدیل می‌شوند.

وی برخورد سخت با آسیب‌دیدگان را موجب ایجاد کینه در آنان نسبت به حاکمیت دانست و خاطرنشان کرد: باید در کارهای عمرانی حتما به مباحث فرهنگی توجه شود و پروژه‌های شهری و رفاهی با مسائل معرفتی گره بخورد و در مسیر تعالی جامعه باشد.

آیت‌الله سعیدی بازگشت افراد آسیب دیده به زندگی سالم را بسیار مهم دانست و گفت: تأثیر این افراد روی جامعه بسیار زیاد است و هر کدام از آنها در صورت بازیابی سلامتشان رسانه ای در خانه خود خواهند بود.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار: شهرداری تهران نشان داد که با اراده می‌توان کارهای به ظاهر سخت را ممکن ساخت


در دیدار علیرضا زاکانی شهردار تهران با دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه، آیت‌الله شب‌زنده‌دار ضمن تبریک دهه کرامت، با اشاره به آموزه‌های دینی و دعای «اللّهُمَّ إنّا نَرغَبُ إلَیکَ فی دَولَةٍ کَریمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الإِسلامَ وأهلَهُ وتُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وأهلَهُ وتَجعَلُنا فیها مِنَ الدُّعاةِ إلی طاعَتِکَ وَالقادَةِ إلی سَبیلِکَ» تصریح کرد: حکومت اسلامی نظامی است که در پرتو آن، کرامت دنیا و آخرت تحقق می‌یابد.  


هدف نظام اسلامی، عزیز شدن اسلام و مسلمانان در چشم جهانیان است


وی با استناد به این حدیث و دعای نورانی افزود: هدف نظام مقدس اسلامی، عزیز شدن اسلام و مسلمین در چشم جهانیان است.


آیت‌الله شب‌زنده‌دار با بیان گلایه‌های برخی میهمانان خارجی از وضعیت شهرها و فرودگاه‌های کشور، خاطرنشان کرد: برخی رفتارهای نادرست، مانند گرانفروشی در اطراف حرم‌ها، می‌تواند تصویر نادرستی از انقلاب و نظام اسلامی ارائه دهد.


دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه تأکید کرد: احکام و اخلاق اسلام باید در عمل پیاده شود تا جهانیان به حقانیت آن پی ببرند.  


آیت‌الله شب‌زنده‌دار با اشاره به نقش اخلاص در موفقیت انقلاب اسلامی گفت: همان‌گونه که امام خمینی(ره) تنها برای رضای خدا گام برداشتند، امروز نیز ادامه راه منوط به نیت خالص مسئولان و مردم است.


خدمت به اسلام و نظام، بالاترین مصداق ایثار است


عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ایثار را از ارزش‌های مشترک ادیان الهی دانست و افزود: خدمت به اسلام و نظام، بالاترین مصداق ایثار است. در دعا داریم که در بحث اخلاص و ایثار بخواهیم که خداوند نصرت دینش را به ما عنایت کند «أَنْ تَجْعَلَنِی مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِینِکَ وَ لَا تَسْتَبْدِلْ بِی غَیْرِی» یعنی خدایا من را از کسانی قرار بده که به وسیله او دینت را یاری می‌کنی و به جای من دیگری را قرار نده.


عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه بر لزوم برنامه‌ریزی دقیق و پرهیز از دوباره‌کاری تأکید کرد و گفت: هر کاری باید به‌صورت مستمر و نظام‌مند پیگیری شود تا با تغییر مدیران، متوقف نشود. نیاز است مصوبات پس از تدوین در نهادهای قانون‌گذار تصویب شوند تا تصمیمات، فراتر از رویه‌های مقطعی قرار گیرند.  


آیت‌الله شب‌زنده‌دار، حکومت اسلامی را بستری برای تحقق کرامت انسانی دانست و بر لزوم نمایش چهره واقعی اسلام، اخلاص در عمل و مدیریت عالمانه تأکید کرد و گفت: تقاضای من این است که این خدمات قائم به شخص نباشد و استمرار داشته و تبدیل به قانون شود.


استاد حوزه علمیه قم گفت: رعایت حجاب در دستگاه‌های اجرایی باید از خود مدیران آغاز شود. امروز دشمن با مسئله حجاب در پی تغییر ارزش‌های اسلامی است.

رهبر انقلاب حجاب را نماد دینداری می‌دانند


وی با اشاره به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره حجاب، تأکید کرد: شهرداری تهران می‌تواند به الگویی موفق در رعایت حجاب اسلامی برای سایر دستگاه‌های اجرایی کشور تبدیل شود. رهبر انقلاب حجاب را نماد دینداری و دلدادگی به خداوند می‌دانند.


این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با اشاره به فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری درباره حجاب گفت: حجاب فقط یک دستور شرعی نیست، بلکه نماد فرهنگ اسلامی ماست.


دشمنان می‌خواهند با تغییر تدریجی ارزش‌ها، فرهنگ اسلامی ما را دگرگون کنند


آیت‌الله شب‌زنده‌دار با هشدار نسبت به اهداف دشمنان گفت: امروز مسئله حجاب به یک میدان فرهنگی تبدیل شده است. دشمنان می‌خواهند با تغییر تدریجی ارزش‌ها، فرهنگ اسلامی ما را دگرگون کنند.

وی با اشاره به تجربه موفق شهرداری تهران در برخی زمینه‌ها گفت: وقتی می‌گویند اجرای مصوبه حجاب ممکن نیست، پاسخ این است که شهرداری تهران نشان داده است که با اراده می‌توان کارهای به ظاهر سخت را ممکن ساخت.

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: اگر رعایت حجاب در شهرداری تهران ممکن شده است، پس در سایر دستگاه‌ها نیز امکان‌پذیر است. این یک آزمون مهم برای همه مسئولان است که نشان دهند می‌توانند در حفظ ارزش‌های اسلامی پیشگام باشند.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار در پایان بر لزوم تلاش بی‌وقفه در راه اسلام تأکید کرد و گفت: امیدواریم همه مسئولان با همان روحیه جهادی که شهیدان داشتند، در حفظ و ترویج ارزش‌های اسلامی بکوشند.


در آغاز این دیدار دکتر زاکانی گزارشی از عملکرد ۴۴ ماه حضور خود در شهرداری تهران ارائه کرد.

آیت الله حسینی بوشهری: فعالیت‌های مدیریت شهری تهران اطلاع‌رسانی گسترده شود تا هم تهرانی‌ها و هم دیگر استان‌ها مطلع شوند


در دیدار علیرضا زاکانی شهردار تهران با رئیس جامعه مدرسین، آیت الله حسینی بوشهری در ابتدا ضمن تبریک ایام دهه کرامت، سالروز شهادت استاد شهید آیت الله مطهری و روز معلم را گرامیداشت.


پایتخت الگویی برای تمامی شهرهای کشور است


وی پایتخت را الگویی برای تمامی شهرهای کوچک و بزرگ کشور عنوان کرد و ابراز داشت: ایده‌ها و اقدامات کارشناسی شده شما می‌تواند زمینه ساز اجرا در شهرهای دیگر شود و دیگر شهرداری‌ها باید سعی کنند از ابعاد مثبت آن‌ها متناسب با استان خود استفاده کنند.


امام جمعه قم افزود: انتظار این است که نسبت به رویدادها و فعالیت‌های شهرداری و شورای شهر تهران اطلاع رسانی گسترده انجام شود، به طوری که همه شهروندان تهرانی و دیگر استان‌ها از آن مطلع شوند تا یک نوع همگرایی بین پایتخت و استان‌های دیگر به وجود آید.


وی با اشاره به اختیارات و اثرگذاری گسترده شهردار در برخی کشورها اظهار داشت: در کشورهای دیگر شهردار نقش بسیار کلیدی دارد و ظرفیت‌هایی زیادی در اختیار او قرار دارد که فعلا در کشور ما آن حالت به وجود نیامده است.


الگوهای مثبت دنیا را بومی سازی کنید


نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: سعی کنید الگوهایی که در دنیا وجود دارد را بررسی کنید و نکات مثبت آن‌ها را بر اساس شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور، به گونه‌ای که موجب رضایت مندی مردم شود، بومی سازی کنید.


وی با بیان اینکه مؤمن حالت ایستایی ندارد و همیشه بالنده است بیان داشت: برنامه‌ها و آرمان‌های انسان باید پیوسته رو به جلو باشد و گرنه انسان عمر خود را تلف کرده است.


نباید بین طبقه حاشیه نشین و برخوردار فاصله زیادی وجود داشته باشد


استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه شهر تهران به صورت بی رویه دچار حاشیه نشینی شده است، ابراز داشت: نباید بین طبقه حاشیه نشین و طبقه برخوردار فاصله زیادی وجود داشته باشد.


ویژگی‌های سیاستمدار اصلح در کلام شهید مطهری


وی در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین ویژگی‌های سیاستمدار و کارگزار اصلح در کلام شهید مطهری پرداخت و بیان داشت: از دیدگاه شهید مطهری سیاستمدار و کارگزار اصلح باید سه ویژگی داشته باشد. اول اینکه درک درستی از اسلام  داشته باشد. مثلا شهرداری به عنوان کارگزار نظام باید بداند که ویژگی یک شهر اسلامی و معماری آن چیست و چه مسائلی باید در معماری اسلامی رعایت شود.

آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: ویژگی دوم این است که از جمود فکری مبرّا بوده و آزاد اندیش باشد. یعنی باید به استقبال آراء و نگاه‌های مختلف برود و در نهایت به یک جمع بندی برسد.

وی ویژگی سوم را توجه به تمام اقشار و آحاد جامعه عنوان کرد و افزود: تقاضای من این است این صحنه‌های بد حاشیه نشینی در تهران به عنوان پایتخت کشور است برطرف شود و امکانات لازم برای آن بخش از شهر نیز فراهم شود و البته از توسعه بی رویه شهر نیز جلوگیری شود.


قم به هیچ قیمتی دست از انقلاب بر نخواهد داشت


امام جمعه قم با تأکید بر لزوم سرمایه گذاری بر مسائل معنوی و فرهنگی خاطر نشان کرد: باید هر چه بیشتر در این زمینه سرمایه گذاری شود. حوزه علمیه آمادگی همکاری در این زمینه را دارد و قم به هیچ قیمتی از حمایت از انقلاب دست بر نخواهد داشت.


لزوم تقویت اطلاع رسانی‌ها / اطلاع رسانی حس رضایتمندی را افزایش می‌دهد


وی با تأکید بر ضرورت تقویت اطلاع رسانی‌ها و لزوم همکاری رسانه ملی در این خصوص، ابراز داشت: اطلاع رسانی آرامش خاطر ایجاد می‌کند و حس رضایتمندی را چند برابر افزایش می‌دهد. صدا و سیما باید بخشی از برنامه‌های خود را به منظور اطلاع رسانی در اختیار شما قرار دهد.


شایان ذکر است در ابتدای این دیدار،  علیرضا زاکانی گزارشی از برخی اقدامات و فعالیت‌های شهرداری تهران در حوزه‌های فرهنگی و زیرساختی ارائه کرد.


توجه به پیوست دینی و فرهنگی در تمامی کارها، مسئله تابلونگارها، شهرسازی اسلامی، برنامه‌های شهرداری برای توسعه امر به معروف و نهی از منکر، تلاش‌های انجام شده جهت بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی مردم، موضوع مسکن، همکاری‌های شهرداری با دولت و حوزه علمیه و مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، از جمله محورهای گزارش شهردار تهران در این دیدار بود.